Avel på Kvarnbacka

På Kvarnbacka finns hingsten till ditt sto. Söker du en tävlingshäst, en trevlig familjehäst, en häst att avla på i framtiden eller en häst som syns i hagen så har vi garanterat hingsten till dig.

Gårdens första hingst var Hrammur fra Akureyri. En riktig ”gaedingur” som man säger på Island om en riktigt bra häst. För att vara en riktigt bra häst måste han ha en bra tölt och en grym pass och inte att förglömma ett bra lynne. Precis så var Hrammur.

På Kvarnbacka har vi främst avlat trevliga ridhästar. Hästar för hela familjen som alla kan ha glädje av. Att Islandshästen är femgångare är också något som vi bevarat i vår avel på Kvarnbacka.

I dag har vi ca 40 avelsston på Kvarnbacka, 20 av dessa är bedömda ston. På gården har vi två avelshingstar. En är fyrgångare och en är femgångare. Hingstarna är av mycket varierande stam och typ.
Spuni – vår elithingst, är vad vi kallar en sporthäst, det vill säga mer inriktad för tävling och träning medan Hringur är en fyrgångare med otroligt häftig färg och genomsnällt lynne som kan passa en familjehäst.

Kort och gott, på Kvarnbacka finns det hästar för alla!