Ridäventyr i Visseltofta


Visseltofta - där det hela startade! Välkommen till vår stora turridning i Visseltofta och bekanta dig med den "femväxlade" vikingahästen!

I Visseltofta, mellan Osby och Markaryd startade Kvarnbacka Islandshästar, och det är fortfarande vår bas. Det är här vi har våra ridläger och vår stora turridning med flera turer, året om.

Vi rider i vacker natur, på våra egna ridstigar. Vi lär dig rida över stock och sten på natursköna stigar och vägar, fulla av minnen från en svunnen tid. Här kan du rida på tur på oändliga vägar i riktig snapphaneskog, förbi offerstenen, grävfält från bronsåldern, torplämningar, det uråldriga boteträdet, eller varför inte plocka fram en sockerdricka ur sockerdricksträdet?

Våra hästar är tuffa, töltsäkra och mycket duktiga i skog och mark – de är de perfekta läromästarna. Turledare/ridledare med många års erfarenhet gör ridturen säker och lärorik. Grupperna varierar från 1-24 personer. Allt efter dina önskemål. Så vad väntar du på – häng med på ett äventyr du sent skall glömma!

Vi är givetvis en godkänd hästgård för turism. Denna klassificeringen görs av Hästturism i Sverige och LRF. Att gården har denna klassificering gör det tryggare för dig som besökare.

Spana in våra turer i listan här bredvid, vi lovar att du hittar något som passar dig!

Varmt välkommen till Kvarnbackas turridning på Visseltofta!

I Visseltofta går det bra att betala med kort eller kontanter.

 

Avbokning

Var noga med att i god tid avboka om du inte skall rida. Detta är mycket viktigt för att vi har högt tryck och då kan någon annan ta din häst. Avbokningar 24 timmar innan beställd tur debiteras med 250 kr/häst!