Barnläger 8-12 år

Posted in Ridläger

Islandshästar, massor av ridning i skog och mark, god mat och massor av nya vänner!

På måndagen anländer ni till vår härliga gård i Wisseltofta. Det är incheck med massor av nya och gamla kompisar, hälsa på personalen och framförallt hästarna. Ni bär upp packningen på loftet, så samlas vi för en fika innan det är dags att skicka hem föräldrarna. Hästarna delas ut och det ska läras ut om hur man borstar, tränsar och sadlar. Så blir det en första lektion i paddock så att vi ser att häst och ryttare passar ihop.

Nu är vi i full gång och resten av veckan följ av massor av ridning 4-6 timmar i sadeln varje dag. Långritt till Vesljungasjön där vi passar på att bada själva och rida ut med hästarna så dom får dricka och svalka hovarna. Vi rider till sockerdricksträdet, ormen i stenen, trollstenarna och massor av annat som vi passerar på våra härliga turer i skogen. Vi har alltid massor av god mat (alltid två lagade måltider per dag) som kocken fixar, sen för den godissugna så har vi en liten kiosk som alltid är öppen efter middagen. På kvällarna har vi olika aktiviteter, kvarnbackaboll, 5-kamp och även en pool att svalka sig i. Det blir barbackaridning till och från hagarna så lite extra träning får vi i veckan både i benen och balansen.

På fredagen har vi uppesittarkväll med bad i pool, varmvattenbaljan och bastu. Det berättas historier i Kvarnboden, byts adresser och finslipar på programmet som ska visas upp på lördagen för alla föräldrar som längtar.

Hur som helst så har det blivit lördag och avresedagen har kommit, det packas och fixas på gården men det  ska ju hinnas med den härliga "sista turen med gänget" den extra långa galoppbacken ligger och väntar framför oss! Vid fyratiden börjar alla föräldrar att komma och då bjuder alla barnen på en oförglömlig uppvisning. Vi bjuder på grillad korv och dryck till alla så hinner vi ta ett ordentligt hej då. Såklart har alla sin nya fina Kvarnbackatröja (som alla deltagare får) på sig när gruppfotot tas.

Nu ser vi redan framemot nästa läger