Tonårsläger

BOKA DIN PLATS: 070 678 77 13

Detta läger är för er tonåringar, skönt alla är i samma ålder !

På tisdagen anländer ni till vår gård i Mysinge på Öland vid kl 12. Vi börjar med incheckning och en härlig brunch med massor av godsaker från gården, innan det är dags att skicka hem föräldrarna. Nu börjar äventyret och ni får er alldeles egna häst för veckan. Vi lär oss om hur man borstar, tränsar och sadlar. Sen blir det en första mysig runda så att vi ser att häst och ryttare passar ihop.

Under dessa sex dagar kommer vi att rida 4-6 timmar om dagen och det blir heldagsritter med att äta ute på lunchen och även 2 pass per dag då vi har lunch och middag hemma på gården. Alltid god hemlagad mat och bastanta frukostar så vi klarar oss.

Vi provar att rida ut en kväll med sovsäcken fastrullad bak på sadeln, och övernattar ute på det stjärnklara Alvaret.

Den ena heldagsturen går till havet där vi har badkläder med oss och mat som körs ut av kocken. Vi släpper hästarna i hagen, tar oss själva ett dopp, och äter en god lunch. Sen är det hästarnas tur att få svalka sig i vattnet men med oss ryttare på och plaska hovarna. Det är fullt med aktiviteter på kvällarna och en uppvisning ska tränas in till avslutningsdagen. 

Vi är igång från tidig morgon till sen kväll och somnar alltid som stockar. Varje morgon får vi leta upp våra egna frukostägg som hönsen har värpt. På gården underhåller papegojorna Tjaboo och Simone, som både hälsar God morgon och God natt. Emils ”griseknoe” har flyttat till gården och älskar fallfrukten från äppelträdgården. Kalle och Kajsa Anka kvackar.Vi myser i hängmattorna och njuter av gemenskapen. 

Sen hjälps vi åt att bygga kojor till kaninerna i kaninbacken. På fredagen har vi en härlig picknick till solnedgången med fölen. Det berättas historier i Kvarnboden, byts adresser och finslipar på programmet som ska visas upp på lördagen för alla föräldrar som längtar.

Sista dagen förbereds och fixas det på gården! Vid tolvtiden börjar alla föräldrar att komma och då bjuder alla barnen på en oförglömlig uppvisning. Därefter guidar ungdomarna runt bland gårdens alla djur. Vi bjuder på grillad korv och dryck till alla, så hinner vi ta ett ordentligt hej då. Såklart har alla sin nya fina Kvarnbackatröja (som alla deltagare får) på sig när gruppfotot tas.


Pris: 8995 kr

Packlista för ridläger


  • Sängkläder (lakan, örngott, påslakan), sovsäck, kudde och liggunderlag
  • Ridhandskar, ridkläder, ridhjälm, ridskor (hjälm finns att låna)
  • Regnkläder
  • Vanliga kläder, varm tröja eller jacka
  • Badlakan, badkläder, hygienartiklar
  • Solkräm
  • Liten väska att packa badkläder i