Familjeläger


BOKA DIN PLATS: 070 678 77 13


Islandshästar, massor av ridning i skog och mark, god mat och massor av nya vänner!

BOKA DIN PLATS: 070 678 77 13

Kom som mamma, mormor, syster, faster, farfar med barn eller låna något. Det är den härliga känslan att göra något tillsammans, vuxna och barn. När man delar samma intresse så är det tre härliga dagar ni får tillsammans.

När ni kommer till gården i Mysinge på Öland, så är det dags för incheckning och fika. Därefter tar vi grimman och går ut i hagen för att hämta vår egna häst. Det blir genomgång om hur grimman ska på, och hästen följer snällt med till bommen för att bli borstad, tränsad och sadlad.

Första turen blir en riktig härlig långtur. Vi lär oss stanna, styra och tölta med hjälp av ledarna som rider bredvid och instruerar oss. Vi äter vår middag på MC Kvarnbacka och njuter av en riktigt härlig solnedgång. Sedan fortsätter vår runda hemåt. Väl hemma är det nu kväll. Vi hinner med ett snabbt stopp i kvarboden (Kiosken) för den godissugna. Sen bär det av mot boende för lite välbehövlig sömn.


Andra dagen, uppe med tuppen en härlig frukost står framdukad och vi är redo för en heldagstur till Havet. 

Badkläderna är packade i bilen och kocken förbereder vår härliga lunch som ska ätas ute vid vattnet idag. Vår tur idag är en heldagsritt, så lite extra gott i fickorna passar bra. Det blir en god lunch vid havet och alla badsugna tar sig ett dopp efter maten. Nu är det hästarnas tur att få komma ner i vattnet inte för att bada för vi sitter ju på, men svalka hovarna och dricka tycker dom är skönt. Sen bär det av hemmåt. Efter en härlig riddag släpps hästarna ut i hagen och det bjuds riktigt fest med gårdens grillbuffé. Dagen avslutas med ostbricka och fölmys i solnedgången.

Tredje dagen startar med mysig frukost, och nu har vi äntligen lärt oss var hönsen värper sina ägg. Så sadlar vi på och ger oss ut på sista turen på Alvaret. Adresser byts och massor av kramar, det är dags att åka hem efter tre härliga dagar på Kvarnbacka i Mysinge. Pris: 5995 kr / person

Packlista för ridläger

 

  • Sängkläder (lakan, örngott, påslakan)
  • Ridhandskar, ridkläder, ridhjälm, ridskor (hjälm finns att låna)
  • Regnkläder
  • Vanliga kläder, varm tröja eller jacka
  • Badlakan, badkläder, hygienartiklar
  • Solkräm
  • Liten väska att packa badkläder i