Rid så sand och vatten sprutar om hovarna!

Magisk ridupplevelse till Islandshäst längs Sveriges längsta strand i Mellbystrand. Heldagsturer för den rutinerade och för hela familjen där det blir gott om tölt, galopp och salta vindar

Tänk aldrig mer på hur det skulle kännas att dundra fram på stranden i full galopp – upplev det!

Glada, töltsäkra hästar på alla pigghetsnivåer som gillar sina jobb och tryggt bär dig både på strand och i hav

Erfarna guider som visar de vackraste vyerna och ser till att du får en magisk upplevelse oavsett erfarenhet

Mat och dryck av högsta kvalitet och så klart en och annan lyxig överraskning…

Kvarnbackas drömritter

Drömritten

Heldagsupplevelse på stranden i högt tempo. Ridvana krävs för att få ut det mesta av upplevelsen. Åldersgräns 18år.

Drömritten familjedag

Heldagsupplevelse på stranden i högt tempo. för hela familjen. Ridvana krävs för att få ut det mesta av upplevelsen. Åldersgräns 12 år.

2 495 kr/person

Vi rider fr. 15 sept – 31 Okt
Fredagar
Lördagar
Söndagar
Måndagar

Det är mycket stor efterfrågan så boka i god tid! De flesta platserna bokas 1 år i förväg.

Detta får du

En heldagsupplevelse i 7h med ridning på trygga och glada Islandshästar
Lyxig frukost, 3-rätters lunch och after-ride
Guidning av erfarna ledare
En och annan överraskning…

Våra kunder älskar drömritten lika mycket som vi!

”Minnen som sticker ut i vardagen”

När jag kom tillbaka från Skummeslöv/Mellbystrand till ett regnigt Värmland, så kändes det overkligt att vi, ett hästgäng från 70-talet, hade varit med om denna dag. Kan varmt rekommenderas för de som vill skapa minnen som sticker ut i vardagen!

– Anette

Höstens energikick

Helt galet rolig dag med Kvarnbacka Islandshästar på Skummelslövs strand! Vilka hästar och vilka ledare! Tack för höstens energikick!

– Anne

Ett minne för livet

Jag hade en fantastisk ridupplevelse nere vid Skummeslöv/Mellbystrand. Anna, hennes medhjälpare och vackra, duktiga hästar gör att ridningen blir ett minne för livet. Go mat, goa medryttare och jag kommer tillbaka i sommar på wellneslägret på Öland. TACK till er alla som var med!

– Clary

Bara tre små steg bort…

Boka

Ring för att boka din drömritt idag, plaserna försvinner snabbt…

Rid

Släpp alla problem och bara njut av hästarna, havet och den varma känslan en mjuk tölt över mjuk sand ger

Njut

När livet känns tungt, slut ögonen och dröm dig tillbaka till känslan av att flyga fram i full galopp längs stranden

Ta en paus och känn vinden i håret

Att flyga fram över stranden i full galopp är den ultimata drömmen för många ryttare. Känslan av den salta vinden mot kinderna, sanden som flyger förbi under hovarna och de spetsade öronen framför dig är magisk och i den stunden finns inget annat än här och nu. Tyvärr är de få ryttare som någonsin får chansen att uppleva det och många går runt med en gnagande känsla av att hästlivet inte riktigt är komplett…

På Kvarnbacka minns vi alla hur det kändes att längta efter att få följa med till stranden första och därför skapade vi Drömritten – den ultimata strandupplevelsen!

Så genom att boka och rida med oss kan du uppfylla alla dina drömmar om att rida på stranden så att du äntligen kan släppa känslan av att ha missat något och istället fyllas av en överväldigande glädje och energi.

Läs mer om upplägget på våra drömritter

Klockan 09.45 träffas vi på parkeringen vid Guns Mode i Skummeslövsstrand. Där strålar vi samman för att sedan tåga mot vår mysiga lada där vi börjar med en härlig frukost av lokala delikatesser innan vi går ut i hagen för att hämtar våra hästar för dagen. Vi hjälps sen åt att göra hästarna i ordning, sitter med lite fjärilar i magen upp och beger oss bort mot stranden.

Vi är nere i sanden på bara ett par minuter och börjar då i lugnt tempo mot Båstad för att se till att hästar och ryttare passar ihop, innan vi vänder helt om och ser hur Sveriges längsta strand breder ut sig framför oss. Vi rider sen på längs stranden, nere i vattnet och över sanddynerna, tills vi känner hur magarna kurrar och vi tar paus för lunch. Och vilken lunch sen! Vi äter tills magarna står på trekvart och vi utan problem kan följa instruktionen om att sitta tungt i sadeln när vi så småningom töltar vidare.

Men äventyret slutar inte här! På vägen tillbaka passerar vi vackra strandskogar, rider flykten från Danmark (tro oss, det vill ni inte missa) och tar upp hela stranden i bredd innan vi avslutar med en sista lång galopp du sent kommer glömma.

Väl tillbaka i stallet är vi blöta men glada och när hästarna fått komma ut i hagen samlas vi runt en fantastisk after-ride med gofika. Vi pratar om dagen. skrattar och ser till att alla minnen sakta men säkert fastnar i hjärtat, innan vi runt kl. 17-18 försöker norpa en plats till nästa års drömritter och börjar köra hemåt.