Ryttare på ridläger till Islandshäst rider på rad genom högt gräs i solnedgången

Ridläger för vuxna med tölt och lyx
från morgon till kväll

Ett magiskt vuxenridläger med Kvarnbackas längsta långritt, massage, yoga och så klart massor av god mat, vin och trevligt sällskap!

Sitter du fast i en stressig vardag? Unna dig en paus!

Lämna ansvar och måsten hemma, vi fixar allt och ser hela tiden till att du är mätt och på rätt plats vid rätt tid så du bara kan andas och låta axlarna falla på plats

Rid, rid, rid tills det inte finns något annat än ljudet av hovar, vinden i ansiktet och doften av solvarm häst

Vi pratar ofta om guldkant men på det här ridlägret tar vi det ett steg längre. Lite överraskningar förbehåller vi oss men massage och yoga för stela ridrumpor är ett måste

Med över 30 år i branschen vet vi hur ett ridläger ska se ut!

Helt enkelt makalöst

Om du är en person som önskar dig något extra har du kommit rätt. Sagolik miljö, fantastiska hästar, hemlagad mat och guider som ger allt! Wellnessridlägret var helt enkelt makalöst!

-Christin

Det var precis det jag behövde

Jag kom dit stressad och i stark behov av ett break. Jag gick därifrån harmonisk med glädje i själen och mersmak. Fantastisk kombination av avslappning, spänning, natur, god mat, massage och underbara ledare. lika trygga som hästarna. Kommer säkert dit igen. Tusen tack, det var precis vad jag behövde!

-Nicoline

wow wow wow

Just hemkommen från ett fantastiskt wellnessläger innehållande god mat, yoga, fantastisk massage och ooootroliga hästar! Personalen är fantastiskt trevliga, roliga, inspirerande, kunniga och sunda djurhållare! Wow wow wow!!!

-Kajsa

Tre steg till ny livsglädje

Boka

Ring oss så skickar vi en faktura på bokningsavgiften (1995kr/pers). När det närmar sig får du sedan en andra faktura på resterande belopp.

Rid

Släpp alla problem och bara njut av hästarna, naturen och nuet.

Njut

Känn hur spänningar släpper, ny energi flödar och hur en varm känsla sprider sig i magen som du sen kan återvända till när helst stressen tränger på.

Hästar och avslappning i lyxförpackning

Det är inte alltid så lätt att vara den där sköna, avslappnade människan som vi alla drömmer om att vara. Vardagspusslet och livets måsten tar ofta överhand och du är definitivt inte ensam om att gå runt och känna dig stressad och sliten.

På Kvarnbacka tror vi att du som som kämpar på och gör ditt bästa även när livet känns långrandigt är en äkta vardagshjälte. Du förtjänar att rymma hemifrån ett par dagar och bara fokusera på dig själv, för vi förstår hur det känns att glömma bort just dig själv mitt i röran av jobb, barn, hus och måsten.

Därför har vi tagit fram vårt wellnessridläger, tre dagar av ridning i magiska miljöer som totalt tömmer hjärnan och som toppas av massage, yoga och god mat för att du kommer hem fått tillbaka lite av din energi och livsglädje och kanske för första gången på länge har ett sinne i något som kan liknas vid harmoni.

Så boka nu, rid och släpp alla problem där hemma för ett par dagar så att du kan sluta dra upp axlarna till öronen och istället känna ett inre lugn och en stolthet över att du faktiskt unnade dig själv en välbehövlig paus.

Läs mer om upplägget på våra wellnessläger

Dag 1
När ni kommer till gården i Mysinge på Öland kl. 15 börjar vi med en gemensam fika innan vi tar grimmorna i hand och hämtar våra alldeles egna hästar. Vi får sen lite tid att lära känna vår häst innan vi sadlar på för vår första ridtur. Middagen intas sen ute i det gröna innan vi återigen sadlar på och rider hemåt i solnedgången.

Dag 2
Andra dagen, uppe med tuppen, står en härlig frukost framdukad som gör oss redo för en heldagstur till havet. Badkläderna packar vi i i kockens bil tillsammans med den lyxiga lunchen, som väntar på oss nere vid stranden där vi efter en hel förmiddag till häst tar en välbehövlig paus med mat och bad för den som är sugen. När vi är mätta och glada hoppar vi, med våra nu något ömma rumpor, åter upp i sadeln och låter hästarna svalka hovarna, dricka och plaska lite innan vi rider vidare.

Hem kommer vi inte förrän framåt kvällen men när hästarna kommit ut i hagen står massörerna redo för att ta hand om våra stela muskler innan en lyxig middag med ostbricka dukas fram och vi sitter tills sent och pratar häst, dricker gott och myser.

Dag 3
Sista dagen börjar med ett uppmjukande yogapass innan vi äter frukost och för sista gången går för att hämta hästarna i hagen. Dagens avslutande ridtur tar oss sedan över Ölands mystiska Alvar där vi töltar fram mellan enbuskar, känner doften av alla markens örter och klättrar fram över stenmurar till vår lunch. På vägen tillbaka tar vi en sista hisnande galopp innan vi töltar tillbaka till gården och kramar alla hästarna hej då.

Vi avslutar med en gemensam fika så vi håller oss mätta på vägen hem, byter adresser och åker framåt kl. 15 hemåt, glada men trötta efter tre härliga dagar med ridläger på Kvarnbacka i Mysinge.

Kvarnbackas wellnessridläger

6 995 kr/person

v. 22 fre-sön
v. 29 mån – ons
v. 29 fre – sön
v. 34 mån – ons
v. 34 fre – sön
v. 35 mån – ons
v. 35 fre – sön
v. 36 fre-sön

Detta får du

En superlång heldagstur och två halvdagsturer på trygga Islandshästar
Boende i två nätter på närliggande vandrarhem
Erfarna guider som ger trygghet oavsett kunskapsnivå
Hemlagad frukost, lunch, middag och fika alla dagar
30 min massage och ett yogapass för att mjuka upp stela ridmuskler (yoga efter egen förmåga)